Welkom bij Easy Computing - Computerboeken en Software

Kinderpsychologie en -ontwikkeling voor Dummies

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 27,95

Snel Overzicht

Begrijp de ontwikkeling van een kind en leer problemen in een vroeg stadium ontdekken

Psychische problemen of stoornissen komen bij veel kinderen voor, maar velen worden daar niet voor gediagnosticeerd. Het herkennen van problemen in de ontwikkeling van een kind kan een lastige taak zijn. Dit boek is een essentiële handleiding over de ontwikkeling in alle fasen van een kinderleven en biedt uitkomst voor ouders, verzorgers en leerkrachten. Kinderpsychologie en -ontwikkeling voor Dummies staat boordevol deskundige adviezen voor uiteenlopende situaties en bevat checklists die het gedrag van een kind inzichtelijk maken.

Over de auteurs
Laura L. Smith, is klinisch en schoolpsycholoog. Charles H. Elliott, is klinisch psycholoog en medeoprichter van de Academy of Cognitive Therapy.

Kinderpsychologie en -ontwikkeling voor Dummies

Omschrijving

Inhoudsopgave Over de auteurs Dankwoord Inleiding Deel I: Kinderen begrijpen: de grote lijnen Hoofdstuk 1: Een overzicht van de psychologie van het kind Hoofdstuk 2: Wat bezielt kinderen? Hoofdstuk 3: Opvoedingsdoelen Deel II: Kinderen zien groeien Hoofdstuk 4: Zwangerschap, bevalling en het eerste levensjaar Hoofdstuk 5: De peutertijd (een tot en met vier jaar) Hoofdstuk 6: De basisschooljaren (vijf tot en met twaalf jaar jaar) Hoofdstuk 7: De tienertijd (dertien tot en met achttien jaar) Deel III: Kinderen opvoeden Hoofdstuk 8: Bouwen aan je gezin Hoofdstuk 9: Optimaal onderwijs Hoofdstuk 10: Een kindvriendelijke omgeving scheppen Deel IV: Oog hebben voor ontwikkelingsproblemen Hoofdstuk 11: Lichamelijke problemen Hoofdstuk 12: Leerproblemen Hoofdstuk 13: Autismespectrumstoornissen Hoofdstuk 14: Emotionele stoornissen Hoofdstuk 15: Gedragsstoornissen Hoofdstuk 16: Trauma en kindermishandeling Deel V: Op zoek naar de juiste therapieën Hoofdstuk 17: Therapieën waar je wat aan hebt Hoofdstuk 18: Samenwerken om kinderen te helpen Hoofdstuk 19: Weten wat je als ouder kunt doen Deel VI: Het deel van de tientallen Hoofdstuk 20: Tien manieren om kinderen te kalmeren Hoofdstuk 21: Tien dingen die op een begaafd kind wijzen Hoofdstuk 22: Tien tekenen dat een kind hulp nodig heeft Bijlage: Mijlpalen in de ontwikkeling Index

Product details

uitgever EC Pearson Education Benelux
EAN 9789043023108
porto Nee
product url www.pearsoneducation.nl
language NL
bladzijden Nee
publicatiejaar Nee
auteur Lauren Smith| Charles Elliott
rugtitel Kinderpsychologie en -ontwikkeling voor Dummies
artikelcode 978-90-430-2310-8
druk Nee
uitvoering softcover
subtitel Nee
versie Nee
ISBN 978-90-430-2310-8